• Головна
  • Новини
  • США з нетерпінням очікують на роботу із Зеленським — Держдеп

23.04.2019, 08:45

США з нетерпінням очікують на роботу із Зеленським — Держдеп

Держдепартамент виступив з офіційною заявою щодо виборів президента України, зазначивши, що США з нетерпінням очікують на роботу із Володимиром Зеленським.

Офіційна заява Держдепу є в розпорядженні Громадського.

«Сполучені Штати вітають обраного президента Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах. Ми також вітаємо український народ з проведенням виборів, які відображають міцність демократії в Україні через 5 років після Революції Гідності та після п’яти років безжальної російської агресії», — заявили у відомстві.

США зазначають, що вибори були мирними і конкурентними, а їхній результат відображає волю народу.

«Сполучені Штати неухильно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів і продовжать підтримувати Україну в процесі проведення необхідних реформ. Ми з нетерпінням очікуємо на роботу з обраним президентом Володимиром Зеленським для досягнення спільної мети обох країн — безпечної, процвітаючої, демократичної і вільної України», — наголосили в Держдепі.

Нагадаємо, Володимира Зеленського із перемогою привітали канцлерка Німеччини Агнела Меркель та президент США Дональд Трамп, прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і президент Білорусі Олександр Лукашенко, президент Євроради Дональд Туск та низка інших політиків. А президент Польщі Анджей Дуда окрім привітань запросив Зеленського до Польщі.

Крім того, свої привітання Зеленському надіслав екс-президент України Віктор Янукович. Своєю чергою, спікер штабу Зеленського заявив, що їхня команда обійдеться без привітань і підтримки Януковича.

Водночас, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна прокоментував перемогу Зеленського на президентських виборах, вказавши, що його рано вітати з перемогою.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: