15.04.2021, 08:08

США введуть нові санкції проти Росії в четвер

​​​​​​​Білий дім готується в четвер оголосити масивний пакет санкцій та інших обмежень для російських чиновників та організацій, причетних до зловмисної діяльності Росії проти Сполучених Штатів.

Про це повідомив американський телеканал CNN із посиланням на численні джерела, обізнані в планах адміністрації, передає Укрінформ.

«Очікується, що адміністрація Байдена у четвер оголосить санкції проти фізичних та юридичних осіб у Росії, а також про вислання десятка російських дипломатів зі США у відповідь на хакерську атаку проти SolarWinds та втручання у вибори», - зазначається в повідомленні.

Інше джерело підтвердило, що адміністрація США планує оголосити про нові обмеження проти РФ у четвер і зробити це скоординовано з Євросоюзом. Як уточнюється, санкції будуть спрямовані проти російської розвідки, окремих урядовців, а також суб'єктів, задіяних у кіберзламі програмного забезпечення корпорації SolarWinds.

За словами офіційних посадовців, санкції будуть реалізовані у вигляді указу президента Сполучених Штатів, а також відповідних розпоряджень Держдепартаменту й Міністерства фінансів США.

Як повідомляв Укрінформ, у перші дні після інавгурації в січні нинішнього року президент США Джо Байден доручив розвідці оцінити зловмисну діяльність Росії. Це включало повну оцінку кібератак проти корпорації SolarWinds; втручання Росії у вибори 2020 року; використання нею хімічної зброї проти опозиційного лідера Олексія Навального, а також тверджень про нагороди за напади на американських військових в Афганістані. За результатами цієї перевірки адміністрація Байдена пообіцяла застосувати проти РФ видимі, а також непублічні кроки у відповідь.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: