• Головна
  • Новини
  • США висловили занепокоєння через смерть української журналістки Вікторії Рощиної у російському полоні

11.10.2024, 22:47

США висловили занепокоєння через смерть української журналістки Вікторії Рощиної у російському полоні

Посольство США в Україні різко засудило смерть української журналістки Вікторії Рощиної, яка загинула у полоні в Росії. У своїй заяві, опублікованій у соціальній мережі X (колишній Twitter), посол США Бріджит Брінк наголосила, що її трагічна смерть є черговим нагадуванням про переслідування незалежних журналістів у Росії.

"Глибоко стривожена звісткою про загибель Вікторії Рощиної у російському полоні. Її трагічна смерть привертає увагу до продовження викрадень і ув'язнень журналістів у Росії, що є грубою атакою на вільні медіа та правду. Росія буде притягнута до відповідальності", – написала Брінк.

Заява Брінк згодом зникла з її особистого акаунта, але ідентичне повідомлення було опубліковане на офіційній сторінці посольства США в Україні.

Європейський Союз також висловив своє обурення смертю Вікторії Рощиної, закликавши до проведення детального розслідування обставин її загибелі.

Журналістка зникла 3 серпня 2023 року під час роботи на окупованих Росією територіях. У травні 2024 року російська влада вперше визнала, що Рощина перебуває в їхньому полоні. 10 жовтня 2024 року офіційні особи України підтвердили, що Вікторія Рощина померла, перебуваючи у російському полоні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: