02.03.2021, 16:54

США синхронно з ЄС вводять нові санкції за Навального

США вводять санкції відносно семи російських чиновників у зв'язку зі справою російського опозиціонера Алексєєва Навального.

Про це повідомили американські ЗМІ, серед яких видання Axios, з посиланням на високопоставлених представників адміністрації США, пише " Європейська правда ".

Це перші санкції, які США вводять проти пов'язаних з Кремлем чиновників за президентства Джо Байдена, який, вступивши на посаду, пообіцяв протистояти російській агресії і порушень прав людини.

Представники адміністрації під час телефонного брифінгу повідомили журналістам, що імена тих, хто потрапив під санкції, які не будуть розголошені до кінця дня вівторка. Однак, за їхніми словами, американська розвідка "з великою впевненістю" оцінює, що російські розвідники отруїли Навального за допомогою нервово-паралітичного речовини "Новачок".

Санкції узгоджені з Європейським Союзом, який у вівторок окремо оголосив, що наклав обмеження на чотирьох російських співробітників правоохоронних органів за їх роль в арешті, судовому переслідуванні та винесенні вироку Навальному.

США також додадуть 14 російських підприємств, пов'язаних з виробництвом хімічної і біологічної зброї, в чорний список Міністерства торгівлі.

"Сполучені Штати не намагаються перезавантажити наші відносини з Росією, і ми не намагаємося їх загострити", - заявив журналістам один представник адміністрації.

Як повідомлялося,  в списку санкцій ЄС  - глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, генеральний прокурор Ігор Краснов, глава Росгвардіі Віктор Золотов і глава Федеральної служби виконання покарань Олександр Калашников. Тепер їм заборонено в'їжджати в країни ЄС, а також зберігати фінансові активи в банках країн Євросоюзу.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: