• Головна
  • Новини
  • США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів

21.10.2024, 17:03

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів

Сполучені Штати Америки оголосили про черговий пакет військової допомоги для Збройних сил України, який складає 400 мільйонів доларів.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін під час свого візиту до Києва, як зазначається в повідомленні Укрінформу.

Остін підкреслив, що під керівництвом президента Джо Байдена США продовжують нарощувати підтримку України в її боротьбі за незалежність. "Сьогодні я хочу оголосити про виділення президентського пакета допомоги на 400 мільйонів доларів на боєприпаси, військову техніку та озброєння для України," — заявив він.

Міністр також висловив бажання Білої домівки провести нове засідання у форматі «Рамштайн» для обговорення безпекової допомоги Україні. "Ми будемо продовжувати надавати допомогу відповідно до двосторонньої безпекової угоди, яку ви підписали з президентом Байденом," — додав Остін.

Нагадаємо, 16 жовтня Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої оголосив про виділення нового пакету допомоги Збройним силам України на суму 425 мільйонів доларів. У вересні США також оголосили про нову військову допомогу для України в обсязі 7,9 мільярда доларів, яка включала додаткову батарею ППО Patriot та інше озброєння.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: