• Головна
  • Новини
  • США не заохочують Україну до ударів по території РФ і не дають їй такого озброєння – Держдеп

06.12.2022, 23:47

США не заохочують Україну до ударів по території РФ і не дають їй такого озброєння – Держдеп

Сполучені Штати Америки не надавали Україні озброєння, яке дозволяло б здійснювати удари по території Росії, а також не заохочувало Київ вдаватися до таких дій.

Як повідомляє "Європейська правда", про це на брифінгу у вівторок заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, коментуючи вибухи на російських авіабазах протягом останніх днів.

Він зауважив, що жодна сторона офіційно не взяла на себе відповідальності за вибухи, які відбулися на території Росії за останні дні.

"З початку, і ще навіть до, незаконного, віроломного вторгнення Росії в Україну 24 лютого США надавали Україні саме те, чого вони потребують для захисту свого суверенітету й територіальної цілісності", – наголосив представник Держдепу.

Прайс уточнив, що США не надавали Україні зброї, яка може використовуватися для ударів по території всередині Росії, а "чітко заявляли, що йдеться про постачання оборонного озброєння".

"Як раніше казав президент, ми не надаємо Україні засобів для ударів за межами її кордонів, ми не заохочуємо Україну до ударів за межами її кордонів. Ми робимо все, що робить і світ, для підтримки України, її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності", – підсумував він.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: