• Головна
  • Новини
  • Швейцарія оголосила проведення конференції з розмінування України

17.09.2024, 11:07

Швейцарія оголосила проведення конференції з розмінування України

17-18 жовтня 2024 року у швейцарській Лозанні відбудеться Українська конференція з питань протимінної діяльності (UMAC2024).

Про це повідомила Федеральна рада Швейцарії, пише WestNews

Захід організований спільно урядами Швейцарії та України для обговорення глобальних аспектів гуманітарного розмінування, таких як людські ресурси, партнерство та технологічний прогрес.

Участь у конференції візьмуть високопосадовці, представники міжнародних організацій, приватного сектору та наукової спільноти. Від Швейцарії на заході виступлять президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд, яка відкриє конференцію, та глава міністерства закордонних справ Іньяціо Кассіс.

Метою конференції є обговорення сучасних підходів до розмінування, технологічних інновацій та підтримки постраждалих від мін, особливо в Україні, де чверть території забруднена мінами та боєприпасами, що не вибухнули.

Уряд Швейцарії активно підтримує Україну у сфері гуманітарного розмінування, виділивши чотирирічний пакет допомоги на суму 100 мільйонів швейцарських франків, а також допомагаючи постраждалим громадам та фермерам, чиї поля були заміновані.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: