• Головна
  • Новини
  • Шольц, Макрон, Дуда у Парижі обговорять гарантії безпеки для України

09.06.2023, 10:21

Шольц, Макрон, Дуда у Парижі обговорять гарантії безпеки для України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Польщі Анджей Дуда наступного понеділка прибудуть до Парижа для переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Gро це повідомляє Politico з посиланням на французьких посадовців.

Очікують, що зустріч за вечерею буде присвячена прагненню України до членства в НАТО і гарантіям безпеки з боку союзників напередодні саміту Альянсу в липні.

Минулого тижня Макрон закликав надати Україні "сильні, конкретні і відчутні" гарантії безпеки і заявив, що Україні слід запропонувати "шлях до членства (в НАТО, – ред.)".

Однак Шольц, схоже, був більш обережним, заявивши минулого четверга, що основна увага має бути зосереджена не на членстві, а на тому, "як ми, як громадяни, можемо підтримати Україну".

Польща неодноразово закликала надати Україні сильні гарантії безпеки. У вівторок Дуда зустрівся з кількома лідерами країн-членів НАТО у Східній Європі, щоб обговорити війну в Україні та її прохання про вступ до Альянсу. 

Хоча існує широке розуміння того, що Україна не зможе вступити до Альянсу, поки вона перебуває у стані війни з Росією, члени НАТО розділилися в думках щодо того, як вони повинні реагувати на нинішнє прагнення України до членства.

Однак, на думку французького дипломата, члени НАТО повинні надіслати Росії потужний сигнал у той час, коли Україна розпочинає контрнаступ.

"Якщо ми не знайдемо рішення, яке задовольнить усіх, існує ризик того, що ми не досягнемо... єдиної заяви, а це, очевидно, було б найбільшим подарунком, який ми могли б зробити Росії", – сказав дипломат, який не був уповноважений говорити публічно.

Очікують, що лідери також обговорять інші теми, такі як європейський суверенітет і оборона.

Як відомо, Україна просить у Заходу про обов'язкові гарантії безпеки для забезпечення довгострокового виживання, однак союзники поки не готові дати їй це.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: