08.10.2021, 10:21

Шмигаль очікує збільшення видобутку газу на 10%

Україна близька до інтеграції в Європейську мережу системних операторів передачі електроенергії, учасниками якої є 43 системних оператори з 36 країн.

Глава Кабміну Денис Шмигаль очікує від Національної акціонерної компанії Нафтогаз України збільшення видобутку газу на 10% в 2021 році, пише Кореспондент.

"Відсутність розвитку власного видобутку газу - злочин проти держави. Ми уклали вісім угод про розподіл продукції, маємо KPI для Нафтогазу щодо збільшення власного видобутку, мінімум, на 10% в цьому і наступному році. Це наша стратегія з енергонезалежності", - заявив прем'єр-міністр.

За його словами, Україна близька до інтеграції в Європейську мережу системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E), учасниками якої є 43 системних оператори з 36 країн.

Як повідомлялося раніше, за підсумками вересня обсяг транспортування газу з Євросоюзу в Україну склав майже 665 млн кубометрів - це рекордний показник з початку 2021 року. Експорт разом з реекспортом природного газу з України в країни Європи зріс у 3,5 разу і склав 264 млн кубометрів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: