10.02.2022, 17:12

Шкільний бухгалтер привласнила собі гроші

У судовому засіданні встановлено, що жителька Калуського району у 2018 році була прийнята на роботу в одну із шкіл м. Калуша на посаду головного бухгалтера. Під час виконання своїх посадових обов’язків у неї виник умисел на заволодіння бюджетними коштами, які виділялись для виплати заробітної плати працівникам школи.,

У тому числі для сплати податку та збору на доходи фізичних осіб, виплати відрядних, а також коштів перерахованих Фондом соціального страхування на відшкодування за листками непрацездатності, - повідомив Калуський міжрайонний суд.

Обвинувачена перебуваючи на своєму робочому місці, використовувала свій робочий комп`ютер і систему дистанційного обслуговування клієнтів банку, та незаконно перерахувала на власні карткові рахунки кошти на загальну суму 118 630,09 грн. При цьому вона вносила недостовірні дані до зарплатних відомостей школи.

У суді обвинувачена свою вину визнала, пояснила, що вчинила інкриміновані їй порушення через скрутне матеріальне становище, зрозуміла, що вчинила помилку, та хотіла відразу відшкодувати всю шкоду, але на той момент вже було виявлено вчинене нею та розпочате досудове розслідування. На даний час вона повністю відшкодувала спричинені збитки, у скоєному щиро розкаюється, просила суворо не карати.

Представник потерпілої сторони претензій до обвинуваченої не мали, вказали, що збитки їм відшкодовано.

Суд дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку, що вина обвинуваченої у вчиненні злочинів знайшли своє підтвердження, а її неправомірні дії вірно кваліфіковані за ч. 2 ст. 191 КК України, та за ч. 3 ст. 362 КК України. Призначаючи покарання у відповідності до вимог кримінального законодавства, суд враховував ступінь тяжкості вчинених злочинів, особу винної та обставини, що пом’якшують покарання, а також відсутність обставин, які обтяжують покарання, позицію прокурора та представника потерпілого.

Таким чином було призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік 1 місяць з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з бухгалтерською діяльністю, терміном на 1  рік.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: