• Головна
  • Новини
  • Шахрай під приводом додаткового заробітку ошукав мешканців Хмельниччини на понад 340 тисяч гривень

28.09.2024, 12:19

Шахрай під приводом додаткового заробітку ошукав мешканців Хмельниччини на понад 340 тисяч гривень

Зловмисника викрили оперативники Кіберполіція спільно зі слідчими Шепетівського райуправління поліції. Фігурант зобов’язував потерпілих брати мікрокредити, перераховувати йому кошти, а потім блокував з ними всі зв’язки.

Спочатку 22-річний житель Шепетівщини робив розсилку повідомлень з пропозицією додаткового заробітку. Він полягав у тому, що потерпілі мали укладати кредитні угоди з мікрофінансовими організаціями, а потім перераховувати кошти організатору схеми. Визначений відсоток потерпілі залишали собі в якості винагороди. Чоловік,  у свою чергу, зобов’язувався самостійно погашати виниклі заборгованості та суму відсотків, нарахованих за користування кредитними коштами.

Спочатку підозрюваний дотримувався домовленостей і гасив частини кредитів. Це він робив для того, щоб потерпілі продовжували співпрацю та збільшували суми кредитних договорів. Та коли суми зростали, він просто блокував зв’язок з потерпілими.

Протягом 2023-2024 років шахраєві вдалося ошукати чотирьох жінок з Хмельниччини на суму понад 340 тисяч гривень.

Наразі слідчі Шепетівського райуправління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили зловмиснику підозри за ч.ч. 1,2 ст. 190 (Шахрайство) та ч.ч. 1,2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Невдовзі він постане перед судом.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: