• Головна
  • Новини
  • СБУ затримала агента російського ГРУ, який шпигував за позиціями ЗСУ біля Покровська

04.10.2024, 15:03

СБУ затримала агента російського ГРУ, який шпигував за позиціями ЗСУ біля Покровська

Служба безпеки України затримала на Донеччині 49-річного мешканця Краматорська, який співпрацював з російською воєнною розвідкою. За даними СБУ, агент збирав інформацію про бойові позиції ЗСУ на Покровському напрямку — одному з найбільш напружених на лінії фронту.

Він також намагався виявити місця розташування логістичних центрів та складів з боєприпасами, щоб передати координати для можливих обстрілів.

Фігурант потрапив у поле зору російської розвідки через прокремлівську активність у соцмережі «Однокласники». Він використовував мобільний телефон для фіксації позицій українських військових і передачі даних куратору. Після фіксації його дій, СБУ затримала зловмисника за місцем проживання.

Затриманому оголошено підозру за статтею про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна, а наразі він перебуває під вартою без можливості внесення застави.

Контрдиверсійні заходи проводилися за підтримки Донецької обласної прокуратури та підрозділів СБУ у Донецькій і Луганській областях.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: