• Головна
  • Новини
  • СБУ викрила на Львівщині двох прихильниць "руского міра"

05.09.2022, 19:29

СБУ викрила на Львівщині двох прихильниць "руского міра"

Служба безпеки України викрила двох мешканок Львівщини, які брали активну участь в деструктивних інформаційних кампаніях РФ проти України. Ними виявились мешканки Львівщини.

Після повномасштабного вторгнення зловмисниці активізували російську пропаганду, використовуючи акаунти у соцмережах. Для масового поширення кремлівських наративів серед українців, вони "розганяли" заклики на підтримку ворожих військ, виправдовували злочини окупантів та заперечували збройну агресію.

У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що одна з жінок підтримує тісні зв’язки з родичами з РФ, які брали участь у збройній агресії проти України та становлять загрозу національній безпеці.

Наразі фігуранткам повідомили про підозри у вчиненні злочинів за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечування збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) КК України.

Тривають слідчі дії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: