• Головна
  • Новини
  • СБУ та Нацполіція затримали ще чотирьох підпалювачів військових авто у Києві: співпраця зі спецслужбами рф

02.10.2024, 15:24

СБУ та Нацполіція затримали ще чотирьох підпалювачів військових авто у Києві: співпраця зі спецслужбами рф

У Києві Служба безпеки України (СБУ) та Національна поліція затримали ще чотирьох осіб, які здійснювали підпали автомобілів Сил оборони України. Ці особи співпрацювали зі спецслужбами рф та виконували злочинні накази з підпалювання військової техніки.

Затримані — троє місцевих чоловіків і одна жінка, віком від 21 до 34 років. Слідство з’ясувало, що двоє з них раніше вже мали судимості за крадіжки та наркоторгівлю. Зловмисники окремо один від одного шукали можливості заробітку на Телеграм-каналах, що і привернуло до них увагу російських спецслужб. Ті запропонували їм гроші за співпрацю, зокрема, за підпали української військової техніки.

Діючи за інструкціями окупантів, підозрювані знаходили місця паркування військових автомобілів у Києві та підпалювали їх за допомогою легкозаймистих сумішей. Протягом однієї доби зловмисники спалили два позашляховики та мультівен, що належали українським захисникам. Під час злочину вони фіксували пожежі на свої мобільні телефони для «звіту» перед російськими кураторами.

Усіх чотирьох затримали протягом кількох годин після вчинення злочинів. На даний момент слідчі СБУ повідомили їм про підозру за статтею 114-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за перешкоджання законній діяльності Збройних сил України в особливий період, вчинене групою осіб. Дії двох фігурантів додатково кваліфікували як вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Наразі всі затримані перебувають під вартою. За вчинені злочини їм загрожує до 8 років позбавлення волі. Операцію з їх затримання провели співробітники СБУ Києва та Київської області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: