• Головна
  • Новини
  • СБУ та Нацполіція затримали поплічників ворога, які підпалювали військові авто на Прикарпатті

30.09.2024, 21:09

СБУ та Нацполіція затримали поплічників ворога, які підпалювали військові авто на Прикарпатті

30 вересня 2024 року Служба безпеки України та Національна поліція затримали двох зловмисників, які займалися підпалами військових автомобілів в Івано- Франківську. Фігурантами виявилися 24-річна місцева жителька та її 40-річний сусід.

Як з’ясувалося, жінка шукала можливості швидкого заробітку в інтернеті та натрапила на представника РФ, який запропонував їй співпрацю за грошову винагороду. Ворогом були націлені військові автомобілі, які проходили технічне обслуговування після бойових завдань на фронті.

Щоб не діяти самостійно, фігурантка залучила сусіда до виконання підпалів. Зловмисник намагався дотримуватися заходів конспірації: працював уночі, ховав обличчя та одягав рукавиці. Однак, ці міри не допомогли — обох затримали по гарячих слідах після підпалу камуфльованого мікроавтобуса.

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони, які використовувалися для координації дій із замовником.

На основі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі. Наразі вони перебувають під вартою.

Операцію провели співробітники СБУ в Івано-Франківській області спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: