18.07.2019, 12:44

СБУ порушила справу через угорські кольори в газеті

Слідчі Служби безпеки України зареєстрували кримінальне провадження за фактом розміщення на титульній сторінці одного з періодичних видань зображення частини Закарпатської області у кольорах угорського національного прапора.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Нанесений прапор сусідньої країни на територію виборчих округів, на яких балотуються кандидати в народні депутати від угорської меншини, у населених пунктах з компактним проживанням угорців, умовно відокремлює ці райони від іншої території області, зазначили в СБУ.

«Зображення із картою Закарпатської області на фоні угорського прапору містить ознаки посягання на територіальну цілісність України та може спровокувати сепаратистські настрої в середовищі угорської національної меншини. Розповсюдження друкованих матеріалів з таким зображенням є публічними закликами до зміни меж території або державного кордону України», - йдеться у повідомленні.  

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому слідчими СБУ за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) здійснюватиме прокуратура Закарпатської області.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: