• Головна
  • Новини
  • СБУ перевірить інформацію щодо звільнення ув’язнених з полону ОРДЛО за гроші

31.01.2020, 15:03

СБУ перевірить інформацію щодо звільнення ув’язнених з полону ОРДЛО за гроші

Україна шукатиме підтверджувальні матеріали щодо співпраці звільнених полонених з бойовиками чи внесення у списки на обмін за гроші вже після повернення утримуваних громадян на підконтрольну територію.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в в п’ятницю, 31 січня, йшлося на засіданні робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі та військових і цивільних заручників, яка відбулася в офісі президента.

Серед іншого, учасники засідання обговорили проблему формування списку на звільнення утримуваних осіб у Центрі звільнення заручників при СБУ.

“Питання виникло у зв’язку з появою у ЗМІ інформації, що деякі звільнені громадяни для потрапляння в список на обмін сплачували кошти на території ОРДЛО. Також повідомлялося, що окремі особи, які повернулися на підконтрольну Україні територію, співпрацювали з бойовиками”, – йдеться на офіційному сайті ОПУ.

На це відреагував представник Служби безпеки України, який входить до комісії.

“Ми не хочемо брати на себе функцію робити якісь оцінки щодо поведінки або давати їм правову оцінку до повернення громадянина України на підконтрольну територію”, – сказав представник СБУ Геннадій Кузнєцов.

Водночас він зазначив, що правоохоронці шукатимуть підтверджувальні матеріали вже після повернення утримуваних громадян на підконтрольну територію.

Нагадаємо, звільнений з полону бойовиків Денис Секацький у інтерв’ю українським журналістам заявляв, що утримувані в “ЛНР” українці, про яких не писали в ЗМІ і не говорили в новинах, вносилися до списків на обмін за гроші.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: