• Головна
  • Новини
  • СБУ блокувала шість каналів виїзду ухилянтів за кордон, зокрема на Франківщині й Волині

01.12.2022, 18:51

СБУ блокувала шість каналів виїзду ухилянтів за кордон, зокрема на Франківщині й Волині

СБУ ліквідувала шість нових каналів втечі ухилянтів за кордон, зокрема такі "бізнеси" виявили в Івано-Франківській та Волинській областях

Про це повідомляє у telegram Служба безпеки України.

У результаті спецоперацій у Києві, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях СБУ затримала понад 10 організаторів нелегальних "трафіків". У середньому вартість "квитка" за кордон становила від 2 до 6 тисяч доларів, залежно від регіону проживання і терміновості виїзду.

Завдяки своєчасному реагуванню СБУ вдалося запобігти незаконному переправленню за кордон більше сотні осіб. Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення винних до відповідальності. 

Додамо, що на Франківщині такий "бізнес" організували керівниця візового центру та директор однієї компанії з перевезень. 

"Ділки виготовляли для військовозобов’язаних різні підроблені документи, що надають право на безперешкодний виїзд за межі України. Зокрема, оформляли "клієнтам" фіктивне працевлаштування на фірму, яка має ліцензію на міжнародні перевезення. Після цього інформацію про чоловіків вносили в базу даних "Шлях", що давало їм можливість перетинати кордон під виглядом водіїв", – зазначили в управлінні СБ України в Івано-Франківській області.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: