• Головна
  • Новини
  • Рустем Умєров: Україна зміцнює обороноздатність завдяки інноваціям та підтримці партнерів

02.10.2024, 13:49

Рустем Умєров: Україна зміцнює обороноздатність завдяки інноваціям та підтримці партнерів

Міноборони України планує розширювати розробку вітчизняної зброї, включно з балістичними ракетами, і збільшити фінансування оборонної промисловості.

Міністр оборони України Рустем Умєров на своїй сторінці у Facebook підсумував ключові моменти Міжнародного форуму оборонних індустрій, що відбувся в Києві. За його словами, Україна не зупиняється на досягнутому та продовжує активно розвивати свою обороноздатність. На сьогоднішній день вже інвестовано 4 мільярди доларів у розвиток вітчизняної промисловості, і ця сума буде збільшена у наступному році.

Пріоритети розвитку:

  • Розробка та виробництво дронів українського виробництва.
  • Створення далекобійної зброї, зокрема балістичних ракет.

Міністр зазначив, що Міноборони відкрите до співпраці з іноземними партнерами через створення спільних підприємств. Пропонуються багаторічні контракти для виробництва, постачання та обслуговування озброєння, що відкриває нові можливості для розвитку оборонної індустрії.

Форум, який об'єднав понад 280 компаній, став важливим кроком на шляху до зміцнення Сил оборони України. Під час заходу було укладено низку важливих угод, які допоможуть посилити обороноздатність країни. Умєров висловив вдячність командам Міністерства стратегічних галузей промисловості та Міністерства закордонних справ, а також партнерам із різних країн за їхню підтримку та інвестиції в оборонний сектор України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: