• Головна
  • Новини
  • Румунії не дозволила транзит танків з Росії до Сербії Дунаєм

26.07.2019, 19:34

Румунії не дозволила транзит танків з Росії до Сербії Дунаєм

Міністерство закордонних справ Румунії підтвердило, що заборонило транспортування військової техніки з Росії до Сербії Дунаєм, ідеться у відповідній заяві відомства

Напередодні МЗС Сербії висловило невдоволення тим, що Румунія відмовилася видати ліцензію на перевезення вантажу річкою Дунай у межах своєї території, передає Інтерфакс-Україна.

"Згідно з чинними правилами для видачі транзитної ліцензії на перевезення військових вантажів мають бути виконані певні умови. Серед цих умов значиться, зокрема, й те, що ліцензія може бути видана тільки румунському оператору, який може надавати такі послуги з транспортування вантажу", - йдеться в документі МЗС Румунії.

У ньому наголошується, що "цієї умови не було дотримано, й ліцензія не могла видаватися".

Також у заяві зазначено, що "ліцензія не могла видаватися через санкції, застосовані Європейським Союзом проти Росії". Це рішення Ради ЄС стало частиною внутрішнього законодавства Румунії.

"Ці умови не були виконані в цьому випадку, тому відповідні органи Румунії не могли видати таку ліцензію", - наголошується в документі.

Напередодні Сербія звинуватила Румунію в порушенні Дунайської навігаційної конвенції після блокування перевезення бронетехніки й танків із Росії. Йдеться про 30 танків Т-72Б3 та 30 бронемашин БРДМ-2, які були доставлені на ремонт і модернізацію в Росію. Після проведення робіт техніка мала повернутися до Сербії. За певними даними, переправити також потрібно шість модернізованих винищувачів МіГ-29 і чотири вертольоти Мі-17 і Мі-35.

Румунський інформаційний телеканал Digi-24 повідомив про те, що частину військової техніки було затримано на території Румунії.

Водночас румунський телеканал Antena 3 стверджує, що Румунія не видала ліцензію на транспортування, тому техніку не відправляли Дунаєм. За даними телеканалу, танки та бронетранспортери було доправлено до Белграда транспортними літаками ще на початку тижня.

Фото - кадр відео Digi24

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: