• Головна
  • Новини
  • Розстріл українських військових на Курщині: як загинули оператори дронів

13.10.2024, 17:41

Розстріл українських військових на Курщині: як загинули оператори дронів

13 жовтня 2024 року стало відомо подробиці загибелі українських військових, операторів дронів, на території Курської області Росії. За інформацією, наданою мером Генічеська та добровольцем 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" Станіславом Бунятовим ("Осман"), російські сили прорвали українську оборону, зайшовши в тил і вступивши в бій із дронщиками, які перебували у лісосмузі.

За словами Бунятова, військові опинилися у складній ситуації, оточені з двох сторін. Вони не здалися в полон і продовжували бій до останнього, попри неможливість відступу. Мер зазначив, що це були гідні бійці, які загинули, захищаючи свою позицію.

Окрім цього, Бунятов зауважив, що проєкт DeepState поширив неточну інформацію про обставини загибелі військових, підкреслюючи, що вони загинули в бою, а не здалися.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом ймовірного розстрілу дев'яти українських військових російськими солдатами на території Курської області. Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як міжнародний злочин.

Костін наголосив, що розпочато розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Наразі проводяться всі необхідні заходи для ідентифікації винуватців цього злочину, з метою їх подальшого притягнення до відповідальності.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: