20.07.2021, 13:06

Розгляд апеляції Медведчука перенесли на 30 липня

Київський апеляційний суд переніс на 30 липня розгляд апеляційної скарги захисту нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука на обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Богдан Коваль.

“Колегія суддів відклала розгляд нашої скарги на 30 липня у зв’язку з тим, що матеріали з суду першої інстанції надійшли буквально за пів години до початку розгляду апеляції. Судді сказали, що їм потрібен час, щоб вивчити матеріали”, - зазначив він.

Наступне засідання заплановане на 10 год. 30 хв. 30 липня, поінформував Коваль.

Як повідомлялося, 9 липня Печерський районний суд міста Києва продовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 7 вересня народному депутату від фракції “Опозиційна платформа — За життя” у Верховній Раді Віктору Медведчуку, якому інкримінують державну зраду.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру депутатам від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов'язав його носити засіб контролю - електронний браслет до 9 липня.

Офіс генерального прокурора продовжив до шести місяців — до 11 листопада термін досудового слідства у справі депутатів від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: