• Головна
  • Новини
  • Росії хотіла спровокувати війну, показавши фальшиве відео про жорстокий напад українців на росіян

03.02.2022, 21:56

Росії хотіла спровокувати війну, показавши фальшиве відео про жорстокий напад українців на росіян

Сполучені Штати отримали розвіддані про російський план сфабрикувати привід для вторгнення в Україну за допомогою фальшивого відеофільму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє  "Нью-Йорк таймз".

План, який США сподіваються зірвати шляхом його оприлюднення, передбачає імітацію та зйомку нападу українських військових на російську територію чи російськомовне населення у східній Україні.

Росія має намір використати це відео для звинувачення України в «геноциді російськомовного населення», який був би приводом для інтервенції.

Офіційні особи, які повідомили про план, не розкрили його деталей, зазначивши, що це поставить під загрозу джерела розвідданих та методи їх отримання. Водночас російська кампанія дезінформації, спрямована на помилкові звинувачення у геноциді, та дії російського парламенту, спрямовані на визнання квазіреспублік свідчать про достовірність розвідданих, зазначає видання.

За словами чиновників, «відеозйомки» мають бути ретельно підготовлені – з масою трупів та руїнами як наслідок інсценованого вибуху. У фільмі мали фігурувати українська військова техніка, безпілотники турецького виробництва, а актори мали виконувати роль нещасних представників російськомовного населення.

Повідомляється, що представники Росії знайшли трупи для використання у фільмі, акторів, а також антураж для імітації української та натовської військової техніки.

Директор Національної розвідки Авріл Гейнс та інші високопосадовці адміністрації ознайомили у четвер членів Конгресу з цими матеріалами. Відповідною інформацією також поділилися із союзниками.

Представник британського уряду також заявив, що британці провели власний аналіз розвідданих та висловили впевненість у тому, що Росія планувала створити привід для звинувачення України у нападі. Деталі розвідданих, за словами чиновника, «заслуговують на довіру і вкрай тривожні».

Як повідомлялося, лідери країн ЄС під час зустрічі у Брюсселі обговорили російське військове нарощування вздовж кордонів України. Учасники Європейської Ради, що відбулася у грудні минулого року, висловили підтримку суверенітету та територіальній цілісності України та дійшли об'єднаної позиції, що будь-яка подальша військова агресія Росії проти України матиме «масивні наслідки та важку ціну» для країни-агресора.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: