• Головна
  • Новини
  • Росіяни повністю залишили Кремінну, що на Луганщині – Гайдай

13.09.2022, 13:11

Росіяни повністю залишили Кремінну, що на Луганщині – Гайдай

Станом на ранок вівторка, 13 вересня, російські окупанти повністю залишили Кремінну на Луганщині, але ЗСУ ще не зайшли в місто, довкола Лимана на Донеччині тривають бої. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"На сьогодні Кремінна порожня повністю. Там уже ні поліції, ні комендатури, ні прокуратури – нікого вже немає, вони всі поїхали. У Кремінній третій день висить українській прапор на адміністративній будівлі – це свідчить, що всі окупанти і гауляйтери втекли", – розповів Гайдай.

Водночас він додав, що ЗСУ ще не зайшли у місто.

Голова ОВА переконаний, що масштабна деокупація Луганщини розпочнеться з Кремінної та Сватового, адже росіяни вже почали стягувати техніку ближче до цих міст. Гайдай вважає, що основний удар буде саме там.

За словами голови Луганської ОВА, фактично порожній наразі і Старобільськ, який був свого роду "проміжним, перевалочним містом" для росіян.

Окупанти намагаються створити якийсь оборонний рубіж в районі Сватового і Троїцького, бо там кордон з Росією поруч і "перехід від Лиману в Луганську область".  

Гайдай зазначив, що звільнення Лиману є ключовим для Луганської області, навколо міста досі тривають бої.

Голова ОВА також додав, що наразі в окупантів катастрофічна ситуація з пальним – колаборанти почали масово втікати в Росію, тому на заправках утворилися великі черги, і пального на всіх не вистачає.  

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: