• Головна
  • Новини
  • Росіяни масово звертаються на гарячу лінію для здачі в полон Україні – ГУР

26.09.2022, 21:43

Росіяни масово звертаються на гарячу лінію для здачі в полон Україні – ГУР

Останнім часом спостерігається різке зростання звернень від росіян на гарячу лінію проєкту "Хочу жити" щодо здачі в полон через оголошену в РФ часткову мобілізацію. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Дуже багато зараз звернень на гарячу лінію від новомобілізованих росіян чи навіть від тих, хто ще не мобілізований. Тобто дзвонять: якщо мене мобілізують, які мої дії, що я маю зробити, як правильно здатися… Такі випадки є", – сказав представник відомства Андрій Юсов.

При цьому Юсов зазначив, що гарячою лінією можуть скористатися і жителі окупованих територій України, яких силоміць можуть призвати до лав російської армії. Посадовець каже, що багато таких дзвінків від мобілізованих жителів окупованого Криму.

"Бувають випадки перехоплених розмов, коли, наприклад, дружина радить чоловікові здаватися в полон і каже навіть: ось я якісь номери телефоном чула, запиши, будь ласка. Це хороша дружина і до її порад треба дослухатися. Шанс зберегти життя у нормальній країні, яка дотримується Женевської конвенції – це гарний вибір. Краще, ніж загинути", – додав Юсов.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: