18.10.2021, 12:07

Росія висадила десант в окупованому Криму

Під час масштабного командно-штабного навчання Росія провела в окупованому Криму масову висадку тактичного десанту.

До тренувань було залучено екіпажі близько 20 штурмових вертольотів Мі-8АМТШ. Передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міноборони РФ.

Уточнюється, що «за сценарієм розіграшу бойових дій умовні бандформування проникли на територію республіки (окупованого Криму - ред.) з метою проведення терактів і дестабілізації обстановки в інших регіонах Південного федерального округу (РФ - ред.)».

Водночас десантування особового складу здійснювалося по-штурмовому з положення зависання вертольотів над землею з використанням канатних та інших спеціальних засобів. Прикриття висадки тактичного десанту забезпечили ударні вертольоти Ка-52 "Алігатор".

Проведення навчань забезпечувала також ППО Південного військового округу Росії.

Відомо, що в навчаннях взяли участь підрозділи військових баз, дислокованих в незаконно відторгнутих у Грузії Абхазії, Південній Осетії, у Вірменії, а також частина сил Чорноморського флоту, Каспійської флотилії РФ.

До масштабних навчань було залучено близько 8 тисяч військовослужбовців, майже 350 одиниць озброєння і військової техніки.

Як повідомляв Укрінформ, Росія розгорнула на території тимчасово окупованого Криму 39 потенційних носіїв ядерної зброї і дуже вірогідна поява на півострові нових засобів доставки ядерних боєприпасів. Про це заявила у Відні делегація України під час 6-ї оглядової конференції з розгляду Договору про звичайні збройні сили в Європі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: