• Головна
  • Новини
  • Росія планує вкидання фейків про «злив» персональних даних українців – Мінцифри

16.01.2022, 13:54

Росія планує вкидання фейків про «злив» персональних даних українців – Мінцифри

Держспецзв'язку спільно з СБУ та Кіберполіцією продовжує розслідувати кібератаку на сайти органів державної влади, що відбулася в ніч проти 14 січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство та Комітет цифрової трансформації України у  Телеграмі .

За інформацією  Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки , всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія. Москва продовжує вести гібридну війну і активно нарощує сили в інформаційному та кіберпросторі.

Її мета – не лише залякати суспільство, а дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектору та підірвавши довіру до влади з боку українців. Цього вони можуть досягти, кинувши в інфопростір фейки про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та про «злив» персональних даних українців.

Закликаємо українців не піддаватися паніці. Усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах. А оголошення про можливість купити дані, отримані після злому 14 січня, афера: шахраї продають старі дані, скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року, зазначається у повідомленні.

У ЦСКІБ нагадують, що всі дані українців зберігаються у відповідних реєстрах, а програма Дія є лише "мостом" між інформацією з держреєстрів та користувачем. Наприклад, вся медична інформація міститься в Електронній системі охорони здоров'я, дані про ІПН зберігаються у реєстрі Державної податкової служби, а демографічні дані – у Єдиному державному демографічному реєстрі.

У Мінцифри зазначають, що українські кіберфахівці мають об'єднатися, щоб протистояти загрозі та нейтралізувати супротивника.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: