• Головна
  • Новини
  • Росія планує використати Узбекистан для обходу санкцій – спротив

03.01.2024, 09:41

Росія планує використати Узбекистан для обходу санкцій – спротив

За даними національного спротиву, росіяни планують створити і фінансувати підставні компанії в Узбекистані для закупівлі електроніки до БпЛА в обхід запровадженим санкціям.

Про це інформує ЦНС.

У спротиві нагадують, що 26 грудня 2023 року у рамках зустрічі лідерів країн СНД російський диктатор Володимир Путін обговорив умови співпраці з вищим військово-політичним керівництвом Узбекистану.

Зокрема, зазначають у спротиві, досягнуто попередніх домовленостей щодо створення низки підставних компаній на території Узбекистану, які фінансуватимуться російським урядом.

 "Офіційно анонсована співпраця у транспортній галузі. Та за даними Центру спротиву,  фактично, створення фіктивних компаній для обходу Росією міжнародних санкцій. А також підприємств для збору БпЛА, які складатимуть з іноземних електронних компонентів. Надалі ці компанії експортуватимуть вироби та компоненти до низки російських оборонних підприємств. Зокрема, до "Казанського заводу "Электроприбор", "заводу Элекон", "Стелла-К" та інші. Також Росія планує викупити в Узбекистану запаси радянських боєприпасів. Відповідно, росіяни планують продовжити розгортання фіктивних підприємств у країнах Центральної Азії, для обходження міжнародних санкцій", - йдеться в повідомленні. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: