25.11.2019, 23:28

Росія може пропустити Олімпіаду-2020

ВАДА рекомендує усунути Росію від міжнародних змагань на чотири роки.

Комітет по відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) рекомендував виконавчому комітету організації усунути Росію від участі в міжнародних змаганнях на чотири роки. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The New York Times.

Якщо виконком ВАДА підтримає рекомендацію, збірна Росії пропустить літні Олімпійські ігри 2020 року в Токіо. При цьому комітет рекомендував дозволити російським спортсменам виступити на Олімпіаді під нейтральним прапором.

Виконком ВАДА розгляне рекомендації 9 грудня на засіданні, яке пройде в Парижі.

Повідомляється, що в звіті комітету міститься пропозиції відсторонити Росію на чотири роки від усіх великих міжнародних стартів, в тому числі від Олімпійських ігор в Токіо та Пекіні, а також від футбольного ЧС-2022.

Таким чином, другу Олімпіаду поспіль російські спортсмени будуть в нейтральному статусі без прапора і гімну - так само, як в Пхенчхані-2018.

Комітет по відповідності прийшов до висновку, що розбіжності в даних Московської антидопінгової лабораторії викликані навмисними маніпуляціями з метою приховати позитивні допінг-тести російських спортсменів.

Очікується, що 9 грудня Виконком погодиться з рекомендаціями комітету. Російська сторона зможе оскаржити рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS).

Фото: Aflo/Shutterstock

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: