• Головна
  • Новини
  • Російського військового судитимуть за зґвалтування жінки під час окупації Харківщини

01.10.2024, 10:46

Російського військового судитимуть за зґвалтування жінки під час окупації Харківщини

30 вересня 2024 року до суду скерували обвинувальний акт щодо російського військовослужбовця, який під час тимчасової окупації Харківщини вчинив сексуальне насильство над місцевою мешканкою. Слідчі Національної поліції завершили досудове розслідування у цій справі.

За даними слідства, інцидент стався, коли російська військова колона проїжджала дорогою, а місцева жителька рухалась на велосипеді. Окупант, 20-річний військовий із Калінінградської області, погрожуючи автоматом, намагався примусити жінку до статевого акту. Після її відмови він жорстоко побив жінку прикладом автомата та силоміць затягнув її до лісосмуги, де скоїв зґвалтування. Постраждала отримала серйозні травми, зокрема перелом носа та численні забої.

Правоохоронці встановили особу злочинця, який служив у складі 18-ї гвардійської мотострілецької дивізії збройних сил РФ. У червні 2024 року йому оголосили підозру за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Йому загрожує до 12 років ув'язнення. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: