• Головна
  • Новини
  • Російські корпуси на Донбасі більші, ніж деякі армії Європи

05.07.2020, 20:40

Російські корпуси на Донбасі більші, ніж деякі армії Європи

Створені Росією два армійські корпуси на території "ДНР" та "ЛНР" за своєю військовою міццю переважають збройні сили деяких держав Європи.

Про це заявив начальник Головного управління міжнародного співробітництва і верифікації ЗСУ генерал-лейтенант Леонід Голопатюк під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створення угруповання російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей у складі 1-го та 2-го армійських корпусів спричинило появу на сході України великої кількості озброєнь та військової техніки, корпуси за своєю чисельністю перевищують збройні сили деяких держав Європи", - заявив Голопатюк у ході засідання, присвяченого виконанню та модернізації Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки.

Він підкреслив, що величезне угруповання військ у "сірій зоні" на окупованих територіях Донбасу "до цього часу не охоплюється режимом контролю ОБСЄ над озброєннями та заходами зміцнення довіри й безпеки".

За його словами, бойовий склад 1-го армійського корпусу (АК), створеного на території "ДНР", включає: 5 бригад (1-ша, 3-тя, 5-та окремі мотострілецькі бригади, 100-та окрема мотострілецька бригада "Республіканської гвардії" та окрема артилерійська бригада); 3 окремих полки (11-й окремий мотострілецький полк, 9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти та окремий комендантський полк); 10 окремих батальйонів (дивізіонів).

Бойовий склад 2-го армійського корпусу, створеного на території "ЛНР", включає: 4 бригади (2-га, 4-та, 7-ма окремі мотострілецькі бригади та окрема артилерійська бригада); 2 полки (6-й окремий мотострілецький полк та окремий комендантський полк); 6 окремих батальйонів (дивізіонів).

"Штатна чисельність 1-го та 2-го АК складає близько 35 тис. військовослужбовців. У складі цих армійських корпусів на непідконтрольних територіях Донбасу перебуває 481 одиниця бойових танків, 914 одиниць бойових броньованих машин, 720 одиниць артилерійських систем та 202 одиниці ракетних систем залпового вогню (РСЗВ)", - заявив начальник Головного управління міжнародного співробітництва і верифікації ЗСУ.

При цьому, командні, штабні, а також посади дефіцитних спеціальностей в 1-му (Донецьк) та 2-му (Луганськ) армійських корпусах обіймають кадрові військовослужбовці збройних сил РФ загальною чисельністю близько 650 осіб.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебувають підрозділи оперативного/бойового та логістичного забезпечення, військові радники, інструктори ЗС РФ. Загальна їх чисельність складає до 2,1 тис. російських військовослужбовців.

Для підтримки постійної напруги на лінії зіткнення та з метою забезпечення життєдіяльності 1-го та 2-го АК з території РФ через неконтрольовані ділянки державного кордону України продовжується постачання боєприпасів та паливо-мастильних матеріалів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: