• Головна
  • Новини
  • Різдвяні свята в Луцьку відзначать енергоощадно та патріотично

22.12.2022, 18:40

Різдвяні свята в Луцьку відзначать енергоощадно та патріотично

У Луцьку вже відкрили ялинку незламності та різдвяний ярмарок, також у місті розпочинаються благодійні турніри і патріотичні заходи для молоді

Про це повідомляє Луцька міська рада.

У четвер, 22 грудня, стартували благодійний турнір з художньої гімнастики та відкритий чемпіонат з плавання "Новорічні призи Луцької міської ради", до яких залучені 500 учасників.

Також у місті вже провели благодійний забіг Святих Миколаїв та всеукраїнський дебатний літературний турнір "Новорічний кубок 2022".

"Загалом понад півсотні заходів організовано у цьому році для дітей, молоді та дорослих: мистецьких, спортивних, пізнавальних, соціальних, патріотичних. Більшість з них – для соціально вразливих категорій громадян", – додають у міськраді.

На містян чекає фестиваль вертепів "З Різдвом Христовим!", який відбудеться 8 січня. А вже 10 січня відбудеться концерт народного аматорського духового оркестру палацу культури міста Луцька. Фестиваль "Різдвяні піснеспіви" пройде 15 січня. І 21 січня всі охочі зможуть відвідати танцювальний марафон "Різдвяні зірочки".

А ще у грудні, на гостей чекатимуть музичні дійства "Теплі мелодії Різдва" в Луцькій музичній школі № 2 "23 грудня) та "Неповторна мить Різдва" в Луцькій музичній школі № 1 імені Фредерика Шопена (24 грудня).

Окрім того, під час різдвяно-новорічних свят мешканці та гості зможуть потрапити на екскурсію "Різдвяний Луцьк" і на гастрономічні екскурсії.

"Святкові, патріотичні заходи проводяться у цей період і у старостатах нашої громади. Зокрема, у Княгининівській школі мистецтв – концерт "Красне сяйво Різдва" та виставка дитячих малюнків, в Центрі культури "Княгининок" 30 грудня відбудеться конкурс колядок та щедрівок "Зійшла зоря чудна", у клубах сіл Брище, Іванчиці, Сирники – вернісаж колядок", – розповідають організатори.

Завершиться святковий період 22 січня мистецьким заходом "Різдвяна заметіль".

"Луцьк цьогоріч прикрашений по-особливому. Ситуація вимагає проведення енергоощадних заходів, а дух Різдва і Нового року більш патріотичний, ніж святковий, але від того не менш затишний", – переконані у місті.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: