03.05.2019, 15:13

Рівненську міську раду хотіли "подоїти" на 9 млн грн

Генеральна прокуратура України відстояла у Верховному Суді інтереси держави, порушені внаслідок безпідставного стягнення з міського бюджету Рівненської міської ради заборгованості у сумі понад 9 млн грн.

Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Отже, свого часу, рішенням Господарського суду Рівненської області позов приватного навчального закладу до Рівненської міської ради задоволено повністю, стягнуто з останньої кошти в сумі понад 11 млн грн, з яких лише 1,9 млн грн – кошти, які становлять вартість не завершеного приватним навчальним закладом будівництва дитячого садочка, що перейшов у комунальну власність, а інші – зайво нараховані закладом збитки та інфляційні втрати у сумі понад 9 млн грн.

Вказані обставини стали підставою для вступу органів прокуратури у розгляд цієї справи шляхом подання апеляційної скарги.

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду частково задоволено скаргу прокурора та стягнуто з міської ради заборгованість за безпідставно набуті кошти в сумі 1,9 млн грн, в іншій частині стягнення коштів відмовлено.

Не полишаючи намірів безпідставно стягнути всі кошти, заклад оскаржив постанову суду апеляційної інстанції до Верховного Суду.

Верховний Суд 23.04.2019 залишив у силі постанову суду апеляційної інстанції, погодившись з доводами прокурора про відсутність підстав для стягнення сум інфляційних витрат та збитків за цим договором.
 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: