• Головна
  • Новини
  • Рівненська дитяча онколікарня нарешті отримає необхідні ліки

03.10.2020, 18:34

Рівненська дитяча онколікарня нарешті отримає необхідні ліки

Вже на наступному тижні в Рівненську обласну дитячу лікарню зроблять поставку препаратів для лікування онкохворих дітей.

Перерозподіл ліків не відбувся у необхідні терміни, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 3 жовтня, - пише ZN.UA.

"Що стосується дитячої онкології, я можу сказати, що у нас сьогодні в країні залишків на 590 млн грн - це ті лікарські засоби, які є безпосередньо в наших лікарнях", - сказав Степанов.

У жовтні-листопаді починаються поставки лікарських засобів за проведеними тендерами і укладеними договорами за кошти 2020 року. Рівненська обласна дитяча лікарня до кінця року потребує 29 флаконів препарату "Аспарагіназ" для лікування онкохворих дітей, а в Україні зараз 1 294 флаконів цього препарату.

Схожа ситуація і щодо ліки "Вінкристин": в державі 3 625 флаконів цього кошти при необхідності в 63 флакони.

Степанов заявив, що в Україні немає проблеми з централізованою закупівлею ліків - усі такі лікарські засоби постачають вчасно і відразу розвозять по регіонах.

Раніше сайт ZN.UA поширив інформацію, що в Рівненському обласному протипухлинному центрі і Житомирському обласному онкологічному диспансері препарату трастузумаба для лікування онкологічних хворих "немає вже кілька місяців", оскільки головні онкологи цих областей "не подали адекватно заявку з цього препарату".

За даними благодійного фонду "Пацієнти України", 54 дитини в Рівненській області залишилися без ліків, а ще 152 дітей і дорослих опинилися в зоні ризику - ліки закінчаться через 2-3 місяці. Зокрема, за даними Рівненської обласної дитячої лікарні, без ліків залишилися діти, хворі на лейкоз, на ювенільний ревматоїдний артрит і вірусним гепатитом.

Україна не щастить з міністрами охорони здоров'я. Особливо останній рік. З осені до осені їх змінилося вже троє, і кожен новий ставав джерелом все більш епічних фейлов. 

Фото: Azattyq Rýhy

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: