• Головна
  • Новини
  • Ринок в Стрию охоронятиме депутатська фірма, яка раніше привела на тендер свого засновника

26.11.2020, 09:42

Ринок в Стрию охоронятиме депутатська фірма, яка раніше привела на тендер свого засновника

Комунальне підприємство «Ринок», що належить Стрийській міськраді, 20 листопада опублікувало повідомлення про намір підписати договір з ТОВ «Гард» на послуги з охорони вартістю 340 тис. грн.

Про це пишуть "Наші гроші. Львів".

Це вже четверта спроба закупівлі цих послуг, оскільки три попередніх не були вдалими. А в одній із спроб ТОВ «Гард» прийшло на торги разом із своїм директором і співвласником як приватним підприємцем.

Вперше закупівлю оголосили на початку вересня, однак ніхто на торги не прийшов.

Вдруге – 25 вересня, зголосилось ТОВ «Гард» і його співзасновник та директор Віктор Костін як приватний підприємець. «Конкуренти» навіть запропонували різну ціну – 340 та 370 тис. грн відповідно. Під час аукціону вони не торгувалися.

Законом «Про публічні закупівлі» встановлено, що такі учасники є пов’язаними, тендерний комітет має їх відхиляти. За антиконкурентні дії їх також може оштрафувати Антимонопольний комітет.

На ці торги Віктор Костін завантажив документи, однак не свої, а ПП «Охорона-004». Власницею і директоркою фірми є киянка Ірина Коцун. Костін раніше не був ні директором, ні власником цього підприємства, згідно з даними YouControl. А «Гард» і «Охорона-004» на аукціонах зустрічались тричі.

В цій закупівлі тендерний комітет хотів підписати договір з ТОВ «Гард», однак йому надійшов лист від «Охорона-004» і торги скасували через «неможливість усунення порушень».

На треті торги у жовтні знову ніхто не прийшов. А згідно із законодавством, якщо двічі не було мінімальних двох учасників, то КП «Ринок» може провести неконкурентну переговорну процедуру.

Тож, у четвертій спробі без тендеру договір підпишуть з ТОВ «Гард». Передбачається, що за 340 тис. грн товариство організує два цілодобових поста охорони, які працюватимуть до кінця наступного року за адресою ринку на вулиці Кравецькій, 2-4.

Для ТОВ «Гард» це буде найбільше замовлення: сума попередніх договорів на Prozorro становить лише 112 тис. грн.

Раніше власником фірми був Зіновій Карпінський, екс-депутат Львівської облради. Тепер Віктор Костін і Геннадій Картавих володіють цим товариством в рівних долях. Останній був депутатом Стрийської міськради у 2015-2020 рр.

Фото - Стрий, Варто - Галицькі новини

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: