• Головна
  • Новини
  • Регламентний комітет рекомендував Раді відсторонити Третьякову від участі в п'яти пленарних засіданнях

22.10.2021, 19:59

Регламентний комітет рекомендував Раді відсторонити Третьякову від участі в п'яти пленарних засіданнях

Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту рекомендував Верховній Раді відсторонити голову парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову (фракція "Слуга народу") від участі в п'яти пленарних засіданнях, повідомив заступник голови регламентного комітету Павло Фролов.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Регламентний комітет рекомендував парламенту позбавити Галину Третьякову права брати участь у п’яти пленарних засіданнях за її висловлювання щодо смерті Антона Полякова (10 членів комітету - за, 1 - утримався. Усі представники фракції "СН" підтримали таке рішення комітету)", - повідомив він у своєму Telegram-каналі в п'ятницю.

Водночас Фролов уточнив, що таку пропозицію відповідно до регламенту голосуватимуть наступного пленарного тижня (2-5 листопада) без обговорення.

Як повідомлялося, керівник комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова у фракційному чаті "Слуги народу" прокоментувала смерть члена депутатської групи "За майбутнє" Антона Полякова, зокрема, фразою "одним ворогом менше".

Після цього члени групи "За майбутнє" зажадали від керівництва фракції "Слуга народу" вибачень за висловлювання Третьякової.

У підсумку всі фракції парламенту підписали лист до комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту з вимогою відсторонити Третьякову від участі в пленарних засіданнях на п'ять днів. Крім того, голови усіх фракцій і груп українського парламенту, крім "Слуги народу", зібрали підписи і звернулися із закликом до голови ВР та керівника регламентного комітету відкликати Третьякову з посади голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Уранці 8 жовтня до поліції столиці надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим народного депутата Полякова. Попередньо було встановлено, що йому стало зле дорогою в таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть". За попередньою інформацією правоохоронців, причиною смерті нардепа стала гостра коронарна недостатність.

Причинами смерті Полякова могло стати хронічне захворювання, яке могло призвести до смерті, або ж отруєння невідомою речовиною, самостійно або невідомою особою, заявив на брифінгу начальник поліції Києва Іван Вигівський.

Згодом нардеп Галина Янченко (фракція "Слуга народу") повідомила, що у померлого Полякова в крові токсикологи знайшли алкоголь і метадон. Пізніше директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підтвердив цю інформацію. Правоохоронці розглядають дві версії потрапляння метадону в організм Полякова - самостійне вживання або отруєння.

Похорон Антона Полякова відбувся 11 жовтня в Чернігові.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: