11.06.2021, 19:36

Разумкову показали Яворівський полігон

Сьогодні, 11 червня, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (колишній Яворівський полігон). 

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Керівництво Академії сухопутних військ ознайомило гостей із матеріально-технічною базою, умовами проходження служби та побутом військовослужбовців, а також розповіли про співпрацю з іноземними партнерами. 

Центр проводить колективну підготовку підрозділів Збройних Сил України за стандартами провідних країн світу,  в тому числі з використанням сучасних систем імітаційного моделювання бойових дій. Командирів підрозділів готують до планування бойових дій за стандартами НАТО та до ефективного управління підрозділами під час виконання завдань.

Міжнародний центр забезпечує проведення тактичних, тактико-спеціальних, практичних занять на польовій навчально-матеріальній базі, підготовку військовослужбовців, фахівців правоохоронних органів, миротворчого персоналу та національних контингентів України, іноземних держав та міжнародних організацій до виконання завдань, пов’язаних з їх участю у боротьбі з тероризмом та у операціях з підтримання миру.

Тут проводять бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою з усіх видів зброї, засобів артилерії калібром до 155 мм, з реактивних систем залпового вогню та проведення бомбометання штурмової авіації бомбами вагою до 500 кг. Навчають стрільбі з вертольотів вогневої підтримки, з танків, БМП та БТР на визначених директрисах; водінню всіх видів колісної та гусеничної техніки. Також центр забезпечує підготовку спеціальних та дисантно-штурмових підрозділів, підрозділів з форсування водних перешкод та миротворчих підрозділів та персоналу.

У 2015 році згідно спільної директиви Міністерства Оборони України та Генерального Штабу Збройних Сил України, тут створили Навчальний центр підготовки підрозділів.

За неповних 6 років діяльності Навчальний центр спільно з інструкторами Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна (JMTG-U) за час своєї діяльності підготували 1 роту, 9 батальйонів, 4 батальйонних тактичних групи, 4 бригади Збройних Сил України у складі управління бригади та 2 батальйонні тактичні групи та 3 бригад у повному складі.

Всього за стандартами НАТО підготували більше як 16 тисяч військовослужбовців.

Навчальний центр постійно розвивається та нарощує потужність: у липні 2015 чисельність інструкторського складу була 37 військовослужбовців, підрозділу позначення дій противника – 28 військовослужбовців. Станом на 2020 рік укомплектованість інструкторським складом – 238 інструкторів, укомплектованість батальйону позначення дій противника – 238.

Довідка.

1 листопада 2007 року 232 загальновійськовий полігон  1 категорії Сухопутних військ переформовано у Міжнародний центр миротворчості та безпеки.

До 2011 року Центр підпорядковувався командувачу Сухопутних військ Збройних Сил України, а з листопада 2011 року згідно з організаційною директивою Міністра оборони України – перепідпорядкований начальнику Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Загальна площа МЦМБ становить 36142,41 га.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: