06.09.2021, 15:09

Разумков не бачить підстав для розпуску Ради

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що не бачить підстав для розпуску парламенту.

Про це він сказав на брифінгу у ВР у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

"Є стаття 90 Конституції України, де чітко передбачені можливості дострокового припинення повноважень Верховної Ради. Якщо хоч одна із трьох норм для розпуску парламенту буде – будемо говорити. Станом на сьогодні жодна з них не виконана", – наголосив спікер.

Разумков пояснив, що підставами для дострокового припинення повноважень парламенту, по-перше, є не сформована коаліція, а наразі вона є. По-друге, якщо парламент не зміг зібратися на пленарні засідання упродовж 30 днів. Голова ВР наголосив, що такого не було додного разу за всю каденцію ВР дев‘ятого скликання. Окрім того, він зауважив, що, згідно з чинним Регламентом ВР, достатньо одного народного депутата для того, щоб відкрити засідання.

"Третє, пов‘язане з несформованим, на думку колег, урядом. Закон про Кабмін, стаття 10, говорить про те, що він правомочний, якщо дві третини членів Кабінету Міністрів склали присягу перед Верховною Радою. Там не визначена кількість, не визначено міністерства. Я хотів би нагадати колегам, що навіть за нашу каденцію ми деякі міністерства "схлопували", за порадами, після цього повинні були знову відтворювати. Ви пам‘ятаєте, коли Міністерство аграрної політики об’єднувалося з Міністерством економіки. Є нормальною практикою, коли призначається міністр, а потім створюється міністерство. Це, м‘яко кажучи, довільне трактування законів і Конституції ", – додав Разумков.

Він також висловив сподівання, що учасники цього процесу не вводитимуть Президента в оману і не штовхатимуть його на порушення чинного законодавства і тим більше Конституції.

Як повідомлялося, перший заступник Голови ВР Руслан Стефанчук в інтерв’ю телеканалу "Україна 24" заявив, що формальні причини для розпуску парламенту "існували та існують".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: