• Головна
  • Новини
  • Радять винаймати житло: як буде відбуватись вакцинація студентів у Львові

11.08.2021, 16:40

Радять винаймати житло: як буде відбуватись вакцинація студентів у Львові

Львівських студентів рекомендовано поселяти у гуртожитки після отримання двох доз щеплень від коронавірусної інфекції. Першим вакцинацію студентів розпочне університет "Львівська політехніка", а вже надалі пропонують підключити й інші навчальні заклади.

Про це у коментарі для "Еспресо.Захід" розповіла головна епідеміологія Львівщини Наталія Іванченко. 

"Львів з 15 серпня розпочинає вакцинацію студентів університету "Львівська політехніка". Пункт щеплень буде діяти на базі 10 міської поліклінічної лікарні, яка розташована в студентському містечку університет "Львівська політехніка". Вакцинація є безкоштовна і добровільна. 

Багато молоді буде поселялись мешкати в гуртожитки, а там відсоток інфікування дуже високий. Тому тим, хто виявляє бажання вакцинуватись, зробити це буде простіше, адже пункт вакцинації буде безпосередньо на місці проживання. Не доведеться нікуди їхати, а це є досить зручно. Надалі пропонують підключити всі інші навчальні заклади.

Повторюсь, що вакцинація є добровільна. Але, як на мене, не можна через власні переконання наражати на небезпеку сусідів по кімнаті. Такій людині напевне варто винаймати квартиру і не наражати на небезпеку інших", - зазначає Наталія Іванченко. 

Зауважимо, за статистикою, найбільше вакцинується від Covid-19 на Львівщині вікова категорія 20- 39 років.

Обговорювали вакцинацію студентів і на засіданні комісії ТЕБ і НС Львівської ОДА. На Львівщині категорія студентів складає понад 100 тисяч осіб, тому восени збільшиться ризик поширення вірусу COVID-19 здебільшого, серед молоді. Члени комісії рекомендували керівникам навчальних закладів (зокрема, ректорам вищих навчальних закладів) проводити заселення студентів у відомчі гуртожитки тільки після проходження повного курсу вакцинації від COVID-19.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: