24.02.2023, 16:04

Рада ухвалила перші зміни до Держбюджету-2023

Верховна Рада України ухвалила перші зміни до Держбюджету, зокрема щодо фінансування для новостворених Мінвідновлення та Державного агентства відновлення

Про це повідомила нардепка від "Слуги Народу" Роксолана Підласа.

Законопроєкт №8399 ухвалили в другому читанні і в цілому. До другого читання додали кілька важливих змін, зокрема передбачили можливість компенсації для власників морських суден і суден, які ходять у внутрішніх водах, у разі, якщо вони отримують пошкодження чи будуть знищені Росією. Загальний обсяг компенсацій у цьому році – до 20 млрд грн.

Ухвалений закон дасть можливість мінімізувати ризики припинення аграрного експорту, у разі якщо Росія почне саботувати домовленості "зернового коридору", пояснила Підласа.

"Додали ще одне джерело наповнення Фонду ліквідації – продаж активів російських олігархів по закону "Про санкції", - написала вона.

Також закон передбачає нові напрями використання Фонду ліквідації: будівництво житла для тих, хто втратив житло, і компенсації за знищене житло, а також можливість відновлення об’єктів військової інфраструктури.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: