• Головна
  • Новини
  • Рада ухвалила оприлюднити ціни незбройних закупівель Міноборони з початку масштабної війни

24.02.2023, 16:00

Рада ухвалила оприлюднити ціни незбройних закупівель Міноборони з початку масштабної війни

Депутати Верховної Ради 24 лютого підтримали законопроєкт про публічність незбройних закупівель Міністерства оборони: він зобов'язує оприлюднити ціну за одиницю товару

Про це 24 лютого повідомили голова "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін у себе в telegram-каналі та народна депутатка від "Слуги Народу" Анастасія Радіна у себе в facebook. Відомо, що представники ЦПК брали участь у створенні цього законопроєкту.

Так, документ передбачає оприлюднення ціни як із тих закупівель, які проведуть після схвалення закон, так і з закупівель за рік повномасштабної війни. Зокрема, Міноборони доведеться відкрити ціни на продукти харчування для військових.

Окрім цього, також відомо, що документ зобов'яже уряд визначати верхній поріг цін на продукти, а закупівля має стати більш відкритою для конкуренції, стверджує Радіна. Для цього мають з’явитися оголошення про закупівлю - навіть якщо вона здійснюється поза системою Prozorro.

За словами Шабуніна, цей законопроєкт — наразі єдина системна зміна в закупівлях Міноборони після скандалу із харчуванням військових.

"Зміна, яку Резнікову нав'язали ззовні, а не яку він самі ініціював і провів. Жодних інших змін, на жаль, не відбулося: ані в процедурах, ані в правилах", — зазначив Шабунін.

Він також припускає, що Міноборони спробує саботувати цей закон. Окрім цього, Шабунін також запевнив, що ЦПК проконтролює оприлюднення ціни з кожного нетаємного контракту.

"Боюся, що оприлюднення тих цін доведе, що попередній скандал був лише тізером – масштабність всієї картини вразить нас ще більше. Саме через це Резніков так і не оприлюднив контракти і накладні, як обіцяв ще місяць тому", - стверджує він.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: