• Головна
  • Новини
  • Рада створила ТСК щодо розслідування вбивств мера Кременчука Бабаєва та судді Лободенка

01.02.2022, 17:39

Рада створила ТСК щодо розслідування вбивств мера Кременчука Бабаєва та судді Лободенка

Верховна Рада на засіданні 1 лютого підтримала проєкт постанови №6428 та створила тимчасову парламентську слідчу комісію для розслідування вбивств міського голови Кременчука Полтавської області Олега Бабаєва та судді Автозаводського районного суду Кременчука Олександра Лободенка 2014 року.

Про це повідомляє видання "ГОРДОН".

Ініціатором створення цієї ТСК став нардеп від "Батьківщини" Михайло Цимбалюк. На засіданні Ради він заявив, що з огляду на резонансність убивства Бабаєва та Лободенка, а також численні порушення закону під час розслідування справи парламент має створити відповідну ТСК.

"Ми отримали декілька звернень від правозахисників про тривожні сигнали порушень у розслідуванні цього правопорушення", – додав він.

За створення ТСК проголосувало 234 народні депутати.

Нагадаємо, Бабаєва убили 26 липня 2014 року поряд із його будинком у Кременчуці. За даними правоохоронців, злочинці, які вбили Бабаєва, зробили три постріли та поїхали з місця злочину машиною ВАЗ білого кольору.

3 вересня тодішній глава МВС України Арсен Аваков заявив, що замовника вбивства затримали. За інформацією МВС, замовник заплатив виконавцям $70 тис.

Один із чотирьох обвинувачених – власник кременчуцької телекомпанії "Візит" Олександр Мельник. Слідство вважає, що він є організатором убивства Бабаєва, а також судді Автозаводського суду Олександра Лободенка. Ці справи об'єднали в одну.

За даними "Кременчук Today", 15 жовтня 2019 року Гадяцький районний суд ухвалив перший вирок у справі про вбивства Бабаєва та Лободенка. Одного з виконавців злочину Ігоря Пасічного, який вирішив співпрацювати зі слідством, визнали винним та засудили до 10 років позбавлення волі. Інші обвинувачені залишаються під вартою.

У грудні 2021 року видання "Апостроф" написало, що це кримінальне провадження протягом семи років переходить з однієї судової інстанції до іншої, у деяких судах воно вже побувало двічі. Імовірною причиною затримання адвокат постраждалої сторони Анатолій Кононенко вважає те, що на обвинувачених поширюється дія "закону Савченко", тож їм вигідніше провести більше часу в ув'язненні до ухвалення вироку.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: