• Головна
  • Новини
  • Рада розблокувала підписання закону про відновлення роботи ВККС

02.07.2021, 16:50

Рада розблокувала підписання закону про відновлення роботи ВККС

Верховна Рада розглянула й відхилила проєкти постанов про скасування ухвалення у другому читанні 29 червня законопроєкту №3711-д про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС).

Два відповідні проєкти постанов – №3711-д-п і №3711-д-п1 – було зареєстровано членами фракції "Батьківщина". Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія попросив розглянути їх позачергово, передає кореспондент "ГОРДОН".

Як пояснив нардеп від "Батьківщини" Михайло Цимбалюк, у фракції вважають, що законопроєкт ухвалили з порушенням регламенту, а низка його статей не відповідає конституційним вимогам і вони не узгоджені між собою.

Зі свого боку, нардеп від "Голосу" Ярослав Юрчишин закликав відхилити ці проєкти постанов, оскільки ВККС – необхідний для України шанс не допускати до суддівства одіозних особистостей.

"Ці постанови треба провалювати і переходити до другого етапу судової реформи – Вищої ради правосуддя... Звісно, законопроєкт не без проблем, звісно, не без нюансів, але принаймні шанс отримати справедливий суд", – підкреслив Юрчишин.

Контекст: ВККС – постійний орган у системі судоустрою України, відповідальний за формування суддівського корпусу, переведення суддів, забезпечення їхнього належного кваліфікаційного рівня.

Закон про ВККС Верховна Рада ухвалила в першому читанні 3 березня цього року.

Посольство США і представництво Європейського союзу у спільній заяві від 16 червня закликали врахувати позицію Венеційської комісії й надати міжнародним експертам вирішальне право голосу під час формування ВККС.

Верховна Рада 29 червня відновила роботу ВККС. Народні депутати віддали 293 голоси за ухвалення законопроєкту №3711-д у другому читанні й у цілому.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: