08.04.2021, 16:06

Рада проведе два позачергових засідання

Депутати наступного тижня будуть працювати "в дві зміни", щоб розглянути термінові законопроекти. У Слузі народу розповіли, які саме.

ародні депутати наступного тижня крім штатних пленарних засідань, зберуться на два позачергових засідання 13 і 15 квітня. Про це в четвер, 8 квітня, повідомила заступник голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук у Facebook, передає Кореспондент.

Вона зазначила, що це обумовлено необхідністю розглянути низку законодавчих ініціатив, тоді як на чергових засіданнях розглядаються поправки до закону про земельну реформу.

"Наступного тижня в сесійній залі попрацюємо в "дві зміни": після звичайних засідань (за графіком) проведемо ще два позачергових, як мінімум у вівторок і четвер. Важливі для українців законодавчі ініціативи не можуть чекати, поки пленарка в "штатному режимі" заблокована тисячами поправок від опозиції до земельних законів", - написала вона.

Кравчук зазначила, що на позачергових засіданнях нардепи планують розглянути:

Проект закону про конституційну процедуру №4533. За словами Кравчук, його прийняття забезпечить доступ до конституційного правосуддя через процедуру звернення з конституційною скаргою або ініціювання конституційних подань і звернень уповноваженими суб'єктами.

Президентський законопроект №4651, яким пропонується збільшити штрафи (в середньому на 8500-17000 грн), а також застосовувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до двох років за умисне неподання декларації топ-чиновниками та істотну брехню в декларації.

№4210 - про вдосконалення процедур оборонного планування з урахуванням досвіду держав-членів НАТО та держав-членів Європейського Союзу та забезпечення реалізації пріоритетів діяльності уряду.

Планується також розглянути в другому читанні три законопроекти, що стосуються "валютних позичальників": 4475, 4398, 4399.

"Відкладати розгляд ми просто не можемо, адже 21 квітня закінчується термін дії мораторію на виселення з єдиного житла", - вказує Кравчук.

Наступний документ на порядку денному - №5014. Передбачає надання учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, право вибору виду оцінки їхніх результатів навчання (річне оцінювання/ДПА/ЗНО), щоб мінімізувати ризики захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) за оцінки результатів навчання.

Крім цього, заплановано розгляд законопроектів 5187-1, 5308, 3774, 4555, 4535.

Вказується також, що список може доповнюватися.

Раніше повідомлялося, що Рада відновить засідання наступного тижня. Уже тоді анонсувалися позачергові засідання крім "штатних".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: