• Головна
  • Новини
  • Рада планує внести зміни до закону про культурні послуги

05.02.2021, 12:57

Рада планує внести зміни до закону про культурні послуги

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про культуру" щодо загальних засад надання населенню культурних послуг" (№4318).

Як передає кореспондент Укрінформ, його підтримали 280 народних депутатів.

"Законопроєкт розроблений з метою визначення на законодавчому рівні загальних засад надання населенню якісних і доступних культурних послуг", - ідеться у пояснювальній записці.

До основних положень законопроєкту віднесено: введення у правове поле понять «державна політика у сфері культури», «культурна послуга», «мінімальні стандарти забезпечення населення культурними послугами», «центр культурних послуг».

Проєкт також передбачає перегляд та уточнення основних засад та пріоритетів державної культурної політики; запровадження механізмів моніторингу та оцінювання реалізації державної політики у сфері культури.

Законопроєкт визначає повноваження органів державної влади, спрямовані на впровадження реформи забезпечення населення культурними послугами.

Очікується, що ухвалення цього законопроєкту дозволить забезпечити вжиття необхідних заходів для надання населенню якісних та доступних культурних послуг, підвищить спроможність територіальних громад у їх наданні, сприятиме модернізації наявної культурної інфраструктури відповідно до потреб конкретної громади, раціонального використання ресурсного потенціалу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: