• Головна
  • Новини
  • Рада підтримала виплати по 8 тисяч грн для допомоги бізнесу в «червоних» зонах

30.03.2021, 17:37

Рада підтримала виплати по 8 тисяч грн для допомоги бізнесу в «червоних» зонах

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про виплату допомоги бізнесу в регіонах, які потрапили до «червоної» зони карантину. Підприємці зможуть отримати допомогу як із держбюджету, так і від місцевої влади.

На засіданні Верховної Ради 30 березня за законопроєкт №5300 проголосували 307 народних депутатів, його ухвалили за скороченою процедурою, пише Громадське.

Так, за ним держава виплатить ФОПам та найманим працівникам підприємств, які постраждають через жорсткий карантин, по 8 тисяч гривень, як це було взимку.

Такі виплати стосуватимуться застрахованих осіб, які є найманими працівниками суб’єктів господарювання у «червоних» зонах епідемічної небезпеки. Зокрема по 8 тисяч гривень виділять із держбюджету. Однак законопроєкт також передбачає виплати коштом коштів місцевих бюджетів у розмірі, який визначатиме місцева влада.

Нагадаємо, перед зимовим загальнонаціональним локдауном ФОПам і найманим працівникам, які були змушені припинити свою діяльність, виплатили по 8 тисяч гривень. Подати заяву на отримання виплати можна було лише через додаток чи портал «Дія».

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що загалом по допомогу від держави звернулися 480 тисяч громадян. Тоді держава перерахувала понад 3 мільярди гривень допомоги під час карантину.

Що в нас із карантином?

Україна повернулася до адаптивного карантину з 24 лютого. Регіони поділяють на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, у яких карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації.

За рішенням Державної комісії з надзвичайних ситуацій до «червоної» зони потрапили Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська, Львівська, Миколаївська області та Київ. Також обмеження «червоної» зони з 29 березня запровадили в Чернігівській області.

Загальнонаціональний локдаун в уряді обіцяли запровадити, якщо більшість областей будуть у «червоній» зоні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: