• Головна
  • Новини
  • РНБО затвердило один зі сценаріїв розвитку ситуації на Донбасі- Данілов

07.12.2019, 15:43

РНБО затвердило один зі сценаріїв розвитку ситуації на Донбасі- Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що на закритому засіданні РНБО в суботу під головуванням президента України Володимира Зеленського було затверджено один зі сценаріїв розвитку подій у зв'язку з майбутньою зустріччю в Нормандському форматі, який втілюватимуть в життя як основний.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні на засіданні РНБО було ухвалено один зі сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний наразі", - сказав він у коментарі журналістам за підсумками засідання РНБО, який було показано в ефірі "5 каналу".

Данилов зазначив, що сценарій реінтеграції Донбасу передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України. "Ключові моменти, які сьогодні є в порядку денному, - це вже похідні від, скажімо так, певних сценаріїв", - вказав він.

Секретар РНБО нагадав, що Україна хоче повернути своїх полонених, які перебувають на території РФ, в окупованому Криму і на окупованій частині Донбасу.

Данилов нагадав, що Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. За його словами, третє питання, яке наразі розглядають, - це повернення Україні контролю над кордоном, і потім вже питання проведення місцевих виборів ОРДЛО.

При цьому він наголосив, що п'ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, затверджені 3 грудня на нараді у президента, поки що закриті.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: