19.12.2019, 15:22

Путін визнав $3 млрд боргу Газпрому перед Нафтогазом

Президент Росії Володимир Путін визнав наявність заборгованості Газпрому перед Нафтогазом за рішенням Стокгольмського арбітражу на суму 3 мільярди доларів. Раніше Росія не визнавала рішення арбітражу на користь України.

Про це пише Громадське.

Про це Путін повідомив під час прес-конференції 19 грудня.

«Рішення є, і це правда, і ми повинні з цього виходити», — повідомив Путін.

Водночас російський президент зазначив, що, на його думку, таке рішення було «політичним».

«Я переконаний, що це рішення Стокгольмського арбітражу несе не юридичний, не правовий, а скоріше політичний характер. Одне з обґрунтувань у ньому було «у зв’язку з тяжким економічним станом в Україні», — заявив російський президент.

Зазначимо, що за словами топменеджерів Нафтогазу, які брали безпосередню участь у судовому процесі з Газпромом, рішення Стокгольмського арбітражу було виключно комерційним та ґрунтувалося на умовах контрактів між Нафтогазом та Газпромом. При цьому, арбітраж не робив жодного посилання на економічне чи політичне становище в Україні, адже розглядав контракти між українською та російською компаніями відокремлено від загального стану речей у державах.

осі Росія не визнавала рішень Стокгольмського арбітражу, через що Нафтогаз розпочав низку судових процесів у різних країнах світу, в межах яких планує конфіскувати активи Газпрому на 3 мільярди доларів - саме такою є сума боргу Газпрому за рішенням арбітражу плюс відсотків за ним. Такий борг можуть стягнути вже у лютому 2020 року, у Нідерландах, де рішенням місцевого суду арештували активи Газпрому на 5,2 мільярда доларів.

За даними джерел hromadske у Нафтогазі, під час переговорів про транзит газу, які проходять між Україною та Росією, російська сторона погодилася виплатити свої борги за рішенням арбітражу не лише газом, але й грошима. Водночас остаточної угоди з цього приводу сторони ще не досягли.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: