• Головна
  • Новини
  • Путін намагався переконати Трампа припинити допомогу Україні: нові деталі з'явилися у The New York Times

06.10.2024, 14:53

Путін намагався переконати Трампа припинити допомогу Україні: нові деталі з'явилися у The New York Times

У 2017 році під час першої зустрічі з тодішнім президентом США Дональдом Трампом, нелегітимний президент Росії Володимир Путін спробував переконати його припинити надавати допомогу Україні.

Як повідомляє The New York Times, Путін намагався представити Україну як "корумповану і сфабриковану країну", на яку Росія нібито має "повне право впливати".

У ході розмови Трамп поцікавився думкою Путіна про можливість надання зброї Україні, на що російський лідер відповів, що це буде "помилкою", додаючи, що українці будуть просити ще більше озброєння.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон після зустрічі вийшов із конференц-зали та повідомив помічникам Білого дому про зміст розмови, зазначивши, що адміністрації доведеться працювати над зміною думки Трампа щодо України. За даними The New York Times, Путін працював над тим, щоб вкоренити в свідомості Трампа ідею про те, що Україна є не так молодою демократією, як російськомовним сусідом, підвладним олігархам і корумпованим чиновникам.

Вплив Путіна на погляди Трампа може мати серйозні наслідки для майбутньої зовнішньої політики США. Зокрема, у разі перемоги Трампа на президентських виборах у 2024 році, це може вплинути на відносини США з НАТО та стабільність у Європі.

Цікаво, що Трамп неодноразово заявляв, що у разі обрання президентом США він закінчить війну Росії проти України "за 24 години", але ніколи не уточнював, як саме планує це зробити. Президент України Володимир Зеленський під час візиту до США у вересні представив Трампу свій план перемоги та очікує на його реакцію.

Зустріч Зеленського і Трампа відбулася 27 вересня в Нью-Йорку, де вони обговорили війну і можливі шляхи її завершення. Зеленський зазначив, що вони мають спільну думку про необхідність припинення війни, проте відсутність конкретики з боку Трампа залишається питанням.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: