• Головна
  • Новини
  • Псевдолікар повідомляв пенсіонеркам, що їхні онуки потрапили в ДТП і так видурював гроші

26.11.2021, 15:43

Псевдолікар повідомляв пенсіонеркам, що їхні онуки потрапили в ДТП і так видурював гроші

На Хмельниччині перед судом постане псевдолікар, який ошукав пенсіонерок більш як на 100 тисяч гривень. Зловмисник діяв за досить поширеною схемою: разом з невстановленою наразі особою телефонував потерпілим та повідомляв, що їхні онуки потрапили в ДТП і потребують значних сум на лікування. Після цього стривожені пенсіонерки віддавали шахраям усі свої заощадження.

Про це повідомила поліція Хмельницької області.

Нагадаємо, 24 жовтня до 81-річної жительки смт. Антоніни Хмельницького району зателефонував невідомий чоловік. Представившись лікарем, повідомив, що її внук потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і терміново потребує дороговартісної операції.

Рознервувавшись, пенсіонерка одразу назвала незнайомцю адресу свого проживання. Уже за декілька хвилин на порозі її оселі стояв шахрай, якому вона віддала дві тисячі доларів начебто на лікування онука.

Через деякий час, зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулась до поліції. Правоохоронці провели низку слідчо-оперативних дій та з’ясували, що ймовірний правопорушник пересувався на автомобілі «Мазда». Упродовж години поліцейські встановили його особу та затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 25-річний уродженець Донеччини.

Під час розслідування поліцейські встановили, що зловмисник у вересні за такою ж схемою ошукав ще одну пенсіонерку зі Старокостянтинова. Загальна сума збитку склала більше 100 тисяч гривень.

Також правоохоронці з’ясували, що зловмисник діяв разом зі спільником, особа якого встановлюється в межах окремого кримінального провадження.

Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України вже скеровано до суду. Зловмиснику може загрожувати обмеження волі терміном до 5 років або позбавлення волі до 3 років.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: